NASA va ateriza o femeie pe lună în 5 ani ca parte a misiunii Artemis

NASA va ateriza o femeie pe lună în 5 ani ca parte a misiunii Artemis

În martie 2019, vicepreședintele SUA, Mike Pence, a anunțat că agenția spațială a NASA ar trebui să devină o organizație "mai compactă și mai flexibilă" și să revină americanii pe Lună în următorii cinci ani. Agenția director Jim Brydenstein a acceptat imediat provocarea și, în momentul de față, organizația intenționează să trimită oameni pe satelitul Pământului încă din 2024. Această misiune va fi remarcabilă prin faptul că, în cadrul său, va fi luată prima etapă a unei femei pe suprafața lunară.
Космическое агенство выбрало 2024 год не случайно — тогда с момента первой высадки людей на Луну в рамках программы «Аполлон» пройдет ровно 55 лет. В 1969 году первый шаг сделали мужчины, поэтому на этот раз NASA планирует отправить на Луну первую женщину. Исходя из этого, нет ничего удивительного в том, что миссия 2024 года получила название «Артемида», в честь сестры-близнеца древнегреческого бога Аполлона.

Agenția spațială a ales 2024 nu accidental - atunci de la prima debarcare a oamenilor pe Lună în cadrul programului Apollo, vor trece exact 55 de ani. În 1969, primul pas a fost făcut de bărbați, de data aceasta că NASA intenționează să trimită prima femeie pe Lună. Pe baza acestui fapt, nu este nimic surprinzător faptul că misiunea din 2024 a fost numită "Artemis", în cinstea soricei gemene a zeului grecesc antic Apollo.

Numele misiunii a fost anunțat pe 13 mai, când NASA a emis o cerere de buget actualizată pentru misiune. Faptul că echipajul viitoarei misiuni va include o femeie, a anunțat Jim Brydenstein în aprilie.

Prima femeie de pe Lună va fi americană. Aceasta este principala declarație pe care NASA o va adera.

Directorul agenției spațiale a explicat de ce este atât de important pentru ei să trimită o femeie pe lună. Potrivit lui, este foarte frumos că o jumătate de secol după încheierea programului Apollo, echipajul cu un astronaut feminin va fi trimis în cadrul unei misiuni numită Artemis.

Am o fiica, in varsta de 11 ani, si vreau ca ea sa se vada in acelasi rol ca si femeile urmatoare care merg la luna.

Jim Bridenstein, directorul NASA

Misiunea Artemis este în fază incipientă - agenția nu dispune încă de rachete și capsule dovedite, care sunt garantate că vor putea aduce oameni pe suprafața lunară. Cum intenționează să îndeplinească cu succes misiunea pe fondul faptului că vehiculele chiar fără pilot se prăbușesc, de asemenea, nu este clar.

Amintiți-vă că și alte organizații intenționează să trimită oameni pe Lună. De exemplu, Blue Origin a introdus recent modulul de aterizare Blue Moon, care poate transporta până la 6,5 ​​tone de sarcină utilă. Puteți citi mai multe despre el în materialul nostru special.

Credeți că NASA poate trimite oameni pe lună în următorii 5 ani? Scrieți răspunsul în comentariile sau în chat-ul nostru de telegrame..скачать dle 11.0фильмы бесплатно

Комментариев 0