Lunar cutremurele ar putea pune in pericol viitoarele misiuni.

Lunar cutremurele ar putea pune in pericol viitoarele misiuni.

Când oamenii se vor întoarce la lună, ei vor trebui să aleagă mai atent locul lor de aterizare. Pentru că, indiferent cât de senin poate să ne păstreze lumea, Luna de pe Pământ, de fapt, satelitul planetei noastre este foarte neliniștit. Activitatea tectonică conduce la faptul că "moonquakes" apar destul de des, așa cum scriu oamenii de știință într-o lucrare publicată în Nature Geoscience. Știm că se agită luna, deoarece pe suprafața sa există patru seismometre instalate în stadiile finale ale programului Apollo.
Există cutremure pe Lună? Cum altfel!
Aceste instrumente au fost retrase în 1977, dar timp de șapte ani în timp ce seismometrele funcționau, au înregistrat 28 de cutremure lunare cu o magnitudine de 1,5 până la 5 pe scara Richter. Un cutremur de cinci puncte poate distruge o navă spațială sau o bază lunară în apropiere.

Lunar cutremurele ar putea pune in pericol viitoarele misiuni.

Există o serie de teorii cu privire la cauzele cutremurelor, inclusiv coliziunile cu meteoriții sau efectele gravitaționale ale Pământului și ale Soarelui. Un grup de oameni de știință au reanalizat datele împreună cu analiza imaginii obținută de Lunar Reconnaissance Orbiter după lansarea în 2009.скачать dle 11.0фильмы бесплатно

Комментариев 0